ULD
Yderligere information
ULD
Yderligere information
AAU ønsker at behandle alle medarbejdere og studerende ligeværdigt uanset køn, seksuel orientering, kønsidentitet (herunder transkønnethed) alder, handicap, religion, politisk overbevisning, social baggrund, oprindelse eller immingrationsstatus.
AAU ønsker, at flere kvinder når til tops i universitetsverdenen. Derfor arbejder universitetet med at reducere unconscious bias i rekrutterings-, ansættelses- og forfremmelsesprocesser, da det identificeres som værende en af de primære årsager til, at kvinder i Danmark diskrimineres i forhold til karriereudvikling.
AAU ønsker at sikre ligeløn i organisationen. I forbindelse med universitetets årlige lønforhandlinger får alle ledere tilsendt et overblik over lønniveau og lønudvikling i deres respektive afdelinger. På det grundlag kan ledelsen sammenligne mænd og kvinders løn og iværksætte tiltag, hvis der kan konstateres et løngab mellem medarbejdere inden for samme jobfunktion. Derudover er lønnen på universitetet overenskomstbestemt, hvilket sikrer en grundløn samt løn under barsel, sygdom og barn første sygedag.
AAU har indført budgetprincipper med henblik på at reducere risikoen for, at barsels- og forældreorlov har negative konsekvenser for medarbejderes karriereforløb. Således skal hvert institut og afdeling afsætte et beløb i budgettet, der svarer til den forventede omkostning forbundet med barsels- og forældreorlov pba. af gennemsnitsudgiften inden for de seneste tre år.
AAU ønsker at sikre, at der ikke sker diskrimination af transkønnede medarbejdere og studerende. AAU vil derfor iværksætte tiltag for at øge inklusionen af transkønnede personer gennem inkluderende sprog og kommunikation samt justering af de adminitsrative processer, der kræver oplysning om et bestemt køn.
AAU ønsker at sikre, at medarbejdere og studernede med et fysisk eller psykisk handicap ikke diskrimineres. AAU vil derfor kortlægge universitetets adgangsforhold og indretning i relation til personer med fysiske, kognitive, psykiske og sensoriske funktionsnedsættelser og på den baggrund lave forslag til forbedringer.
Når AAU opfører bygninger, sker det med udgangspunkt i ’tilgængelighed for alle’. Bygningerne skal således kunne bruges alle – uagtet funktionsnedsættelser i større eller mindre grad – og tæller alt fra kørestolsbrugere og gangbesværede, personer med ADHD, syns- eller hørehandicappede, psykiske funktionsnedsættelser mv.
Som offentlig organisation har AAU en forpligtelse til at tage et socialt ansvar ved at fastholde medarbejdere med nedsat arbejdsevne samt integrere personer, der har svært ved at få fodfæste på arbejde – også kaldet Det Rummelige Arbejdsmarkedet.
AAU arbejder med at skabe rummelighed ved at se på:
- Hvordan universitetet kan forebygge nedslidning gennem et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø?
- Hvordan universitetet kan understøtte sygefraværs- og personalepolitikken med social ansvarlighed og rummelighed?
- Hvordan universitetet kan fastholde medarbejdere med nedsat arbejdsevne eller modtage personer, der har stået uden for arbejdsmarkedet i en længere periode?
- Hvordan universitetet kan fastholde allerede ansatte medarbejdere, der rammes af nedslidning, sygdom eller lignende?